8ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

8ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 

Λόγῳ μειωμένης συμμετοχῆς εἰς τὸ προσκύνημα εἰς Ἁγίαν Γῆν, μεταθέσαμε τὸ προσκύνημα μεταξὺ 9ης καὶ 15ης Ὀκτωβρίου. Ἡ δὲ ἀναχώρησις θὰ γίνει μέσω Ἀθηνῶν.

 

Πληροφορίες: Ἀρχιμανδρίτης Σίμων – τηλ. 6948980559

 

Αεροπορικώς =απο 22-9-2018 εως 29-09-2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Οσοι θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να δώσουνε άμεσα το μισό του αντιτίμου (για την αγορα του αεροπορικου εισητηρίου) .

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ  22-9-2018   ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου  σε ώρα που θα καθορίσουμε και πτήση κατ’ευθείαν για Τελ Αβιβ.(άφιξη κατά τιs μεσημεριανέs ώρεs). Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου και συνεχίζουμε  με επίσκεψη στην Ορεινή, πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου, και στην συνέχεια για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23-9-2018  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24-9-2018   ΒΗΘΛΕΕΜ

Σήμερα θα αξιωθούμε να να λειτουργηθούμε στο Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs του Χριστού στην Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού. Την λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτηs του γκρούπ μαs Π.Σίμων, μαζί με τουs Aγιοταφίτεs Πατέρεs.Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs, και θα προσκυνήσουμε και το σπήλαιο των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Μετά θα πάρουμε το πρωϊνό   στο ξενοδοχείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων στο Μπετ Σαχούρ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>,συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Μπετζάλλα, όπου θα αξιωθούμε να προσκυνήσουμε το σπήλαιο-κρύπτη όπου διέμεινε και προσεύχονταν ο Άγιοs Νικόλαοs ο Μύρων, όταν πήγε προσκυνητήs στούs Αγίουs Τόπουs.Από την Μπετζάλλα θα κατευθυνθούμε προs την αγιασμένη έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην Ι.Μ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,όπου και το Σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου, και στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκεs).Οι γυναίκεσ θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε πολλα Άγια λείψανα που θα μαs βγάλει στην είσοδο ο πορτάρηs μοναχόs και θα πάρουμε πολλέs ευλογίεs. Aκολουθεί επίσκεψη στο Όροs των Ελαιών με προσκύνημα στην Ι.Μ. Μικρήs Γαλιλαίαs όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs και του Ευαγγελισμού τηs κοιμήσεώs τηs,  και ακολουθεί η Ι.Μ.Αναλήψεωs Κυρίου μαs.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: TΡΙΤΗ 25-9-2018  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΑΜΠΛΟΥΣ

Το πρωϊ μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Νάμπλουs όπου η Ι.Μ.Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs και το Φρέαρ του Ιακώβ. Εδώ επίσηs θα προσκύνήσουμε το άφθαρτο Σκήνωμα του Νεομάρτυροs Aγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Στην συνέχεια θα επισκεφτουμε το χωρίον Μπουργκίν, όπου ο οίκοs των δέκα λεπρών που θεραπεύτηκαν απο τον Κύριο. Το υπόλοιπο πρόγραμμα τηs σημερινήs ημέραs θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον χρόνο μαs. Επιστροφή -δείπνο-  διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  26-9-2018  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας, καθώs επίσηs  και στην Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου . Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Ναό τηs Αναστάσεωs για να παρακολουθήσουμε τον Μέγα εσπερινό για την εορτή τηs Παγκοσμίου Υψώσεωs του Τιμίου Σταυρού.  Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  27-9-2018( 14-9-18)  ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Θα παρακολουθήσουμε Πατριαρχική θεία λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία του, Θα ακολουθήσουν επισκέψειs σε μικρότερα προσκυνήματα  όπου δεν πήγαμε Ι.Μ.Παναγίαs Σείδανάγιαs, Ι.Μ.Μεγάληs Παναγιάs, I.M Mεγάλου Ευθυμίου, και Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή- δείπνο – διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-9-18  ΒΗΘΑΝΙΑ -ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ.

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω υπάρχει και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29-9-2018  ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωϊνόμαs στο ξενοδοχείο  και θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τα πραγματά μαs για αναχώρηση επιστροφήs απο το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ για Ηράκλειο.Ανάλογα με την ώρα τηs πτήσεωs θα εκμεταλευτούμε τον χρόνο μαs σύμφωνα με την επιθυμία των προσκυνητών.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-7 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και 400 ευρώ προκαταβολή.

ΤΙΜΗ = 800 ευρω                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 180 ευρω

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ– ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ .
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (7) διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο στην Βηθλεεμ σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Φιλοδωρήματα
 •  έμπειρος συνοδός, ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (18-20 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

 ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιερομόναχοs Π.Σίμων τηλ 6984986900

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ :  με προκαταβολή 400 ευρώ και φωτοτυπία διαβατηρίου .

Το υπόλοιπο ποσό 400 ευρω στιs 22-9-18.

 

ΛΙΤΣΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΥΠΕΥΘΥΝΗ  2410.234982  και  6936831456

ΑΦΡΟΔΙΤΗ TRAVEL

20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

 

                                ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

  

EK TΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ !