Ο «Χρυσούς Αριστοτέλης» του ΑΠΘ στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο

Με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση «Χρυσούς Αριστοτέλης» τίμησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο.  
          Την έναρξη έκανε με την προσφώνηση ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλής Α. Μήτκας. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Έπαινος του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Ι. Δαρδαβέση, τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Αιμίλιο Δ. Μαυρουδή, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Συμεών Α. Πασχαλίδη. Ακολούθησε η Τελετή Απονομής και η Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος της Συγκλήτου και η Απονομή μεταλλίου «Χρυσούς Αριστοτέλης» από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του τιμώμενου, Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστασίου, με τίτλο: «Θρησκευτικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη: ορισμένες επισημάνσεις».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.  Ανδρέας ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου, ο Μακαρ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Καβάλας κ. Στέφανος καθώς και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Πηγή: Pemptousia.gr