Διημερίδα με θέμα ”Καρκίνος του μαστού” στο Σκινιά Μονοφατσίου

Διημερίδα με θέμα “Καρκίνος του μαστού – Σημασία της πρόληψης – θεραπείας” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στον Σκινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολεγίου Μαστολογίας.
Την εκδήλωση οργάνωσαν το τμήμα μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan Πειραιώς, ο Σύλλογος των Απανταχού Σκινιανών, Λαγουτιανών και Βακιωτιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά, ο Σύλλογος Φίλων του Περιφερειακού Ιατρείου Σκινιά και το Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Σκινιά.
Την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Σκινιά αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα: α)Σημασία Προληπτικού Ελέγχου – Επιδημιολογία από τον Επιμελητή Χειρουργό Μαστού του METROPOLITAN HOSPITAL κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο, β) Δυσκολίες Ανίχνευσης του Καρκίνου του Μαστού στις συνθήκες του τοπικού Περιφερειακού Ιατρείου Σκινιά, από τον κ. Ιωάννη Καστρινάκη, Επιμελητή Α’ Γεν. Ιατρικής και Επιστημονικό Συνεργάτη του Τ.Ε.Π./Β.Γ.Ν.Η. γ) Προληπτικός Έλεγχος, Εξετάσεις του Καρκίνου του Μαστού, είδη Βιοψιών, από την κα Σοφία Σταγκαρουδάκη και δ) Θεραπεία Καρκίνου Μαστού, από τον Δρ κ. Γεώργιο Πεχλιβανίδη, Δντή Χειρουργό Μαστού και Παχέως Εντέρου του METROPOLITAN HOSPITAL, τέως Δντή Ναυτικού Νοσοκομείου Ελλάδος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας δίνοντας συγχαρητήρια στους οργανωτές και εμπνευστές της διημερίδας αυτής.