Ο  Άρραφος  Χιτώνας  του Κυρίου ημών  Ιησού Χριστού και τμήμα από το Τίμιο Ξύλο στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, η υποδοχή τεμαχίου του Άρραφου Χιτώνα του Κυρίου μας, τμήματος του Τιμίου Ξύλου, λίθος εκ του Παναγίου Τάφου και τεμαχίων των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Τα Ιερά Θησαυρίσματα της πίστεώς μας υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, των κληρικών  της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, ο οποίος μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα και εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη ευλογία της επίσκεψης των ιερών κειμηλίων της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους στη Μητρόπολή μας.
Ακολούθως τελέστηκαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβ. κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην  ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητρόπολεώς μας.
Στο λόγο του ευχαρίστησε τους Πατέρες από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, που συνόδευσαν τα Ιερά Θησαυρίσματα και τον πιστό λαό της Μητροπόλεώς μας, που έσπευσε με ευλάβεια και συγκίνηση να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία τους.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς στον Τίμιο Σταυρό και ακολούθως τα Ιερά Κειμήλια αναχώρησαν για το Άγιον Όρος.

 

Από την 12η Νοεμβρίου: 

 

 

 

 

 

 

 

Από την 13η Νοεμβρίου:

 

 

 

 

 

 

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης