105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα  

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018. Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό  Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά συλλειτουργούντων από του Κυριάρχου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βίαννου κ. Ανδρέου. Προ της απολύσεως ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπάυσεως των ψυχών των πεσόντων και αγωνιστών υπέρ της πατρίδας.
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου μετά του επιχωρίου Ιεράρχη κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτη  Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και τη παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.
Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η έπαρση της σημαίας με τις μπάντες των ενόπλων δυνάμαιων να παιανίζουν στρατιωτικά εμβατήρια.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας με την ομιλία του αναφερόμενη στα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.