Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη Ιερά Μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθη η Ιερά Μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, του τελευταίου και μοναδικού εκ της χορείας των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και  άγει τα ονομαστήρια του  ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.
Την Αγιώνυμον ημέρα της Εορτής, ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Επιχωρίου Ιεράρχου κ. Ιωάννου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Σύρου κ. Δωροθέου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν και εφέτος για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας, παρευρέθησαν επίσης οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο επίσης έχων την ονομαστική του εορτή Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι Της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς επίσης του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Θείο Λόγο, εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος με το μεστό του λόγο ανεφέρθη στη μορφή του Σεβασμιωτερου των Προφητών και ανέλυσε την Θεολογική ερμηνεία, την οποία δίδει στον Ιορδάνη Ποταμό ο Ιερός Χρυσόστομος, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, εκ μέρους όλης της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων εκφράζοντας λόγους αγάπης.

Προ της Απολύσεως της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με τη σειρά του προς όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά, ιδιαιτέρως δε, στον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη.