Χειροτονία νέου Επισκόπου Τεγέας Θεοκλήτου

Στην Τρίπολη μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας την Κυριακή 24 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην εις Επίσκοπόν χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, καθώς και του χειροτονουμένου Επισκόπου.
Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως τελέσθηκε η χειροτονία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κερνίτσης κ. Χρύσανθου και Θεσπιών κ. Συμεών, συπροσευχομένου εκ του Ιερού Βήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου κυρίου Ιερωνύμου.
Κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο μυστήριο της Αρχιερωσύνης, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο για την παρουσία του, όλους τους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, για την πνευματική καθοδήγηση και στήριξη που του προσέφερε όλα τα χρόνια της ιερατικής του πορείας. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυετή διακονία του νέου Επισκόπου της Εκκλησίας, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρίως από την θέση του Πρωτοσυγκέλλου, εξαίροντας το εκκλησιαστικό ήθος και τά χαρίσματα του.
Άξιον αναφοράς είναι ότι ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Θεόκλητος είναι κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στη Θεολογία με βαθμό άριστα, από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου της Κύπρου με καθηγητή τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.
Στην εις Επίσκοπον χειροτονία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Τοπλού με συνοδεία μοναχών, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Λουκού, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Μπούρα, αντιπροσωπεία μοναζουσών της Ι.Μ. Μαλεβή και της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κανδήλας, πλήθος Ιερέων, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι ευχήθηκαν και πήραν την ευλογία του νέου Επισκόπου.

 

Πηγή: romfaia.gr