Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου

Την Κυριακή 07 Απριλίου, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος ευρισκόμενος στο Μόναχο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, πλαισιωμένος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γεώργιο Σιώμο, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Βλέτση, τον Οικον. Πλούταρχο Κωσταντινίδη και τον Ιεροδιάκονο Νικόλαο Τζώρτζη.

Κατά την ομιλία του προς το Εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Όσιο Ιωάννη συγγραφέα του πνευματικού βιβλίου της «Κλίμακος», κάνοντας λόγο στο ότι ο άνθρωπος είναι σε μια συνεχή πορεία σχέσεως με το Θεό και προσπαθεί να λύσει τα δεσμά της φθοράς και του πεπερασμένου της φύσεώς του και την άρση των αδυναμιών του, με τη Χάρη του Χριστού. Η κλίμακα του Οσίου Ιωάννου είναι μια κατάθεση εμπειρίας, με την οποία ξεπερνά κανείς σταδιακά την απιστία και εδραιώνεται η εν Χριστώ εμπειρία. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο εξαίροντας  το πολυσχιδές έργο του και ευχαρίστησε τους πατέρες του Ναού για την αβραμιαία φιλοξενία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρεκάθισε στο γεύμα που παρέθεσε η Ενορία, κατά το οποίο μέλη του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα με ριζίτικα τραγούδια.