Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι

 Τη Κυριακή 14 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Κρήτης, Αρκαλοχωρίου.

Κατά την έναρξη, ο Πρωτοπρ. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, Επίκουρος Καθηγητής της Π.Α.Ε.Α.Κ. ανέλυσε με γλαφυρότητα και σαφήνεια το θέμα «Ει μη εν προσευχή και νηστεία».

Στη συνέχεια τα μέλη της χορωδία, υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Σταματάκη, απέδωσαν ύμνους της Μ. Εβδομάδος.

Προ του τέλους της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τη δραστηριότητα που έχει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής μουσικής, επαίνεσε τους συμμετάσχοντες και ευχήθηκε σε όλους πους παρισταμένους καλή πορεία προς το Θείο και εκούσια Πάθος του Κυρίου Ιησού Χριστού και καλή Ανάσταση.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Πέτρος Ψυλλάκης, οι Ιερείς του Ναού Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης και Πρωτοπρ. Σπυρίδων Φουκαράκης, κληρικοί από τις όμορες ενορίες, o Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδος κ. Γεώργιος Καλογεράκης και πλήθος κόσμου.