Θεία Λειτουργία στο Χουμέρι Μονοφατσίου

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χουμερίου και τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Αντωνίου Ζερβού, Γεωργίου Ζαχαριουδάκη και Εμμανουήλ Καπελλάκη πατρός του εφημερίου της Ενορίας και Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. Δημητρίου Καπελλάκη.

Στο Ιερό Βήμα, τον Σεβασμιώτατο κύκλωσαν ο Αρχιμ. Νικόδημος Ατσαλάκης, ο εφημέριος π. Δημήτριος Καπελλάκης και ο Διάκονος Ιωάννης Καπελλάκης.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εκτενώς στη βιωτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τονίζοντας περισσότερο ότι η Αγία μας  Εκκλησία τοποθετεί την εορτή της την Ε΄ Κυριακή των νηστειών, προ των θυρών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ως πρότυπο μετανοίας και ταπείνωσης που καλούμεθα όλοι να μιμηθούμε. Επίσης ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο εξαίροντας το πολύπλευρο έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί στην Ενορία Χουμερίου, τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα καλή Ανάσταση.

Στη συνέχεια ο π. Δημήτριος αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του, δια της ευχαριστιακής σύναξης, στην Ενορία του Χουμερίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές υπέρ αναπαύσεως στην αίθουσα της Ενορίας.