Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ήλθαν και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, ομάδα μικρών και μεγάλων από την ενορία Αλιτζανής-Αρχοντικού με τη συνοδεία της λύρας του Γιώργου Φαρσάρη, μικρά παιδιά από το κατηχητικό σχολείο, καθώς και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, υπό την καθοδήγηση της κρητικής λύρας του Δασκάλου Βασίλη Δαμιανάκη, προσφέροντάς του το περιοδικό του Σχολείου.
Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς ευαρεστημένος από την πρωτοβουλία όλων, μικρών και μεγάλων, εξέφρασε τη χαρά του και ευχήθηκε κάθε από Θεού ευλογία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της μετάδοσης από γενιά σε γενιά των ηθών και των εθίμων του τόπου μας. Επίσης τους ευχήθηκε καλή Ανάσταση.
Στις επισκέψεις των ομάδων, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Νικος Χρονακης και κα Έλενα Τιμοθεάτου, συνοδευόμενοι από τον κ. Προκόπιο Μπορμπαντωνάκη, οι οποίοι ήλθαν και έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου.
Από το κατηχητικό σχολείο της Ενορίας Θραψανού: