Ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα τελέστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, σε κλίμα συγκίνησης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρκαλοχωρίου.

Μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, στο τέλος του Μεγάλου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η αποκαθήλωση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εναπέθεσε το Σώμα του Κυρίου στον στολισμένο Επιτάφιο, ραίνοντας το ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου, πλαισιωένος από τον Πρωτοσύγγελλο της Μητροπόλεώς μαε Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κορνήλιο Αθανασάκη, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. κ. Δημήτριο Πάγκαλο και το Διάκονο του Ναού κ. Κωνσταντίνο Αρμενάκη.

Κύρηκας της ημέρας ήταν ο Πρωτοσύγγελλος κ. Κορνήλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας και στα γενόμενα.

Κατά την ακολουθία της Αποκαθήλωσης, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν στον Καθεδρικό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο του Κυρίου. Ο Σεβασμιώτος μετά την απόλυση του Μεγάλου Εσπερινού τέλεσε κατά τα ειωθότα τρισάγιο έμπροσθεν του Επιταφίου, υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Αρχιερέων, ιερέων, και αδελφών μας, οι οποίοι βρίσκονται εν σκηναίς δικαίων.