Ανάσταση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι

Η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι οι εκατοντάδες πιστοί, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν για να ακούσουν το “Χριστός Ανέστη” και να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Άγιο Φως, το οποίο νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέδωσε ψάλλοντας το “Δεύτε λάβετε Φως…”.

Κατά την διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέα, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Νικόλαο Σταματάκη, εξαίροντας την πολυσχιδή προσφορά του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και στο αναλόγιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
Τέλος απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και τους έδωσε κόκκινα αυγά. Στην Τελετή της Αναστάσεως, μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Αρκαλοχωρίτης πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Σερμάκης.

 

φωτογραφίες : Νίκος Μαθιουδάκης