Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό Αμιρά Βιάννου

Με ιεροπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο του Ομαλού Αμιρά Βιάννου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και παρουσία κληρικών  της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Βιάννου.

Στο θείο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την τρισυπόστατη Θεότητα, εστιάζοντας στο τρίτο Πρόσωπό και τις δωρέες του στους Αποστόλους κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.

Στην συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων  για την  Εθνική  Αντίσταση  στο  χώρο του μνημείου από τον Σεβ. κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το παρών στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι  Βουλευτές  Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, κ. Εμμανουήλ Συντιχάκης, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Σπύρος Δανέλλης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Αντιδήμαρχος Βιάννου κ. Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ.  Αριστομένης  Συγγελάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου, καθώς και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμος κ. Νικήτας Μελεσσάνακης, και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Πυρονόμος κ. Αβραάμ Βεϊσάκης.