Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου

Με τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου το Σάββατο 29 Ιουνίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σίδνεϊ.

Η τελετή της ενθρονίσεως τελέσθηκε με την παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Σεβ.  Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, των εκπροσώπων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφ. Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και του εκπροσώπου της Εκκλησίας Κρήτης Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσφώνησε καταλλήλως εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης επιδίδωντας μια εικόνα του Αγ. Μακαρίου ως δώρο στον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Μετά τις προσφωνήσεις ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος εκφώνησε επιβατήριο λόγο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Πόθος μου είναι να βρίσκομαι σε εν Χριστώ αγαπητική κοινωνία με όλους σας. Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στο Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω. Η αγάπη του Θεού με έφερε κοντά σας”

Στη συνέχεια μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση στους εκλεκτούς επισκέπτες και προσκεκλημένους.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου μετά τη Θ. Λειτουργία τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Προκατόχου του κυρού Στυλιανού.