Πανήγυρη Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνας

Την Τρίτη 23 Ιουλίου το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό  του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χριστίνας στη Λαγούτα Αρκαλοχωρίου. Προ του τέλους του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο Μανιαδάκη κατόπιν παρακλήσεως των εφημερίων της περιοχής, ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεοφύλακτος Βίτσος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αποσπασμένος στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης, αναφερόμενος στο βίο και το μαρτύριο της Αγίας Χριστίνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνας είναι παρεκκλήσιο της Ενορίας Λαγούτας, οικοδόμημα του κ. Ιωάννη Πλουμίδη, ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο της Ενορίας.

Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Θεοφύλακος Βίτσος, ο Πρωτοπρ. κ. Γεώργιος Φανουράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Πρωτοπρ. κ. Μιχαήλ Μαρνέλλος, εφημέριος Μαχαιράς, ο νέος Πρωτοπρ. και εφημέριος Λαγούτας κ. Γεώργιος Μανιαδάκης, ο Πρωτοπρ. κ. Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέου Κρήτης, Αρκαλοχωρίου, ο π. Ελευθέριος Γερακάκης, εφημέριος Αλαγνίου, ο π. Δημήτριος Σακαβέλης, εφημέριος Καλού Χωριού-Άνω Πουλιών, ο π. Μιχαήλ Παπαϊωάννου, εφημέριος Σκινιά και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ενώ προσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρ. κ. Κωνσταντίνος Καλογιανάκης, εφημέριος Ινίου.