Εορτή Αγίου Ευσταθίου στο Αμαριανό Πεδιάδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμαριανό Πεδιάδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, Πρωτοπρ. Γεώργιο Μαραυγάκη, Πρωτοπρ. Δημήτριο Καλαιτζάκη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιακουμάκη, Πρωτοπρ. Δημήτριο Καπελλάκη, Οικονόμο Νικήτα Καπελλάκη, Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, Οικονόμο Κίμωνα Βλαστό και τον Διάκονο Ιωάννη Καπελλάκη. Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κωνσταντίνος Καλαιτζάκης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Ψυλλάκης.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και η ευλόγηση των άρτων παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών αρχών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Καλαιτζάκη, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Οικονόμο Νικόλαο Βαρελά, τον Οικονόμο Κίμωνα Βλαστό και τον Διάκονο Ιωάννη Καπελλάκη.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και της οικογένειάς του και στην σταθερή τους πίστη στον Τριαδικό Θεό, ενώ ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα, ιδιαιτέρως δε στους εορτάζοντες κ. Ευστάθιο Θεοφανίδη, Εισαγγελικό Λειτουργό, Καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Μ.Δ.Ε. Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Α.Π.Θ., Υπ. ΔΝ Νομικής Α.Π.Θ.και κ. Ευστάθιο Τζουανάκη, τέως Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της εορτής, ο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Παπακανδεράκης και ο Οικονόμος Ελευθέριος Γερακάκης.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ακόμη ο κ. Νικηφόρος Ψυλλάκης, Άρχων Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της Μ.τ.Χ. Εκκλησίας, ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγήτης της Βυζαντινής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη και κ. Μιχαήλ Σαμωνάκης.

 

Από τον Πανηγυρικό Εσπερινό:

 

Από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία: