Εσπερινός για την 55η επέτειο από την Επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα ετελέσθη το Σάββατο 28.9.2019, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή και κατάμεστο από πιστούς Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, επί τη 55η επετείω από της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του ιερωτάτου Αποστόλου από τη Ρώμη, στην Πάτρα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέου (Εκκλησία της Κρήτης), Κανάγκας κ. Θεοδοσίου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην σημασία της επιστροφής της αγίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου από την Ρώμη στην Πάτρα και στα μηνύματα και στα διδάγματα που απορρέουν από αυτό το ιστορικό και σημαντικό γεγονός.

Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευχόμενος εις αυτούς τα δέοντα.

Πηγή: Εκκλησιαστική ιστοσελίδα Romfea