Εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Γοργοεπηκόου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύνάξη της Παναγίας της Γοργουεπηκόου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο  Αρκαλοχώρι.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου  κατά την Δοξολογία προ της Θείας Λειτουργίας, μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από το παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού που είναι αφιερωμένο σε Εκείνη, στο κυρίως Ναό.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας πλαισιωμένος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Φιλόθεο Πηγιάκη, Πρωτοπρ.  κ. Πέτρο Ψυλλάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτοπρ. κ. Μιχαήλ Μαρνέλλο, εφημέριο Μαχαιράς, Πρωτοπρ. κ.  Εμμανουήλ Γερακιανάκη, εφημέριο Δεματίου, Οικονόμο κ. Νικήτα Καπελλάκη, εφημέριο Γερακίου, Πρεσβύτερο κ. Εμμανουήλ Καλομοίρη, Εφημέριο Ευαγγελισμού-Μουχτάρω και τους Διακόνους κ. Ιωάννη Καπελλάκη και κ. Σταύρο Φανουράκη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιωτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγία, στο ιστορικό της αφιερώσεως του παρεκκλησίου, καθώς και για την εβδομάδα της Παναγίας που καθιερώθηκε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό.

Το βράδυ τελέστηκε νυκτερινή Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Παναγίας, καθώς και η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού για την πρώτη του μήνα.

Την κυριώνυμο ημέρα  Τρίτη 01 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος  κ. Ανδρέας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Φιλόθεο Πηγιάκη, τον Πρωτοπρ. κ. Μιχαήλ Μαρνέλλο, τους Οικονόμους κ. Δημήτριο Σακαβέλη και κ. Ελευθέριο Γερακάκη και τους Διακόνους Κωνσταντίνο Αρμενάκη και Σταύρο Φανουράκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και στην αξία της υπακοής που κάνουμε  στο Θείο Θέλημα, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε  η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και η ευλόγηση των άρτων.

 

Από τον Εσπερινό: 

 

Από τη Θεία Λειτουργία: 

 

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης