Χειροτονία Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου

Στην Αθήνα μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στην εις Επίσκοπον χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως τελέσθηκε η χειροτονία τον νέον Επίσκοπον της Εκκλησίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όπου συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας Κρήτης.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο μυστήριο της Αρχιερωσύνης, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυνο, όλους τους Αρχιερείς, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον ιερό κλήρο. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο,  για την πνευματική καθοδήγηση, ενώ ευχαρίστησε και την παρουσία του Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, τον οποίο είχε καθηγητή στις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό συνέρρευσε πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν στο νέο Επίσκοπο Ωρεών καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.