Η εξόδιος ακολουθία του π. Μιχαήλ Ξενικάκη

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ξενικάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Αγιές Παρασκιές, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου,  παρουσία πλήθους ιερέων και κόσμου.
Ο Θεοφιλέστατος  αναφέρθηκε με σαφήνεια στο ατελεύτητο μυστήριο του θανάτου,  εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς τα παιδιά του εκλιπόντος και μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Σύντομο επικήδειο εκφώνησε ο γιος του μακαριστού ιερέα κ. Νίκος Ξενικάκης,  ενώ ψηφίσματα ανεγνώστηκαν  από τον  Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τις Ενορίες Αποστόλων  και Αγιών Παρασκιών. Στη συνέχεια η σορός του αειμνήστου π. Μιχαήλ ενταφιάσθηκε στο ενοριακό κοιμητήριο.

 

Επικήδειος Λόγος Νικολάου Ξενικάκη

Σεβαστέ μας πατέρα,

Μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ συγγενείς, φίλοι, όλοι όσοι σε αγαπούσαμε πραγματικά για να σε αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο του ταξίδι στην Άνω Ιερουσαλήμ.
Υπήρξες πολύ καλός οικογενειάρχης, μας προσφορές τα πάντα, αξίες, αρχές, ιδανικά, ανθρωπιά, τα οποία πρόκειται να μας ακολουθούν σε όλη την πορεία της ζωής μας. Είμαστε περήφανοι που ήσουν εσύ ο πατέρας μας. Αγωνίστηκες σε δύσκολες εποχές για να μην στερηθούμε τίποτα. Περισσότερο όμως αγωνίστηκες για να γίνουμε χρήσιμοι και σωστοί άνθρωποι.
Ως λειτουργός του Θεού τίμησες την ιεροσύνη σου μέχρι και τις τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής σου. Σε κάθε ενορία που υπηρέτησες όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για σένα. Στήριξες, συμβούλεψες, παρηγόρησες πολλές ψυχές ως πνευματικός  τους πατέρας. Αναζητούσες πάντα την πνευματική τροφή αδιαφορώντας για τα υλικά αγαθά. Η ψυχή σου αναπαυόταν σε πνευματικούς προορισμούς και για το λόγο αυτό απαντούσες στο κάλεσμα με την παρουσία σου και τη συμμετοχή σου σε απόμακρες Ιερές Μονές. Η δύναμη σου,η παρηγοριά σου,  το καταφύγιο σου ήταν πάντα η προσευχή.
Σ’ αυτό το ταξίδι σου στη γειτονιά των αγγέλων θα συναντήσεις την λατρεμένη σου μητέρα που τόσο πολύ νωρίς στερήθηκες. Την πολυαγαπημένη σου σύζυγο, την μητέρα μας και όλους τους συγγενείς μας.
Έφυγες με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια όπως έλεγες «θέλω να φύγω όρθιος» χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας μας . Πάντα έλεγες ότι θέλει ο Θεός, Αυτό και έγινε.
Καλό παράδεισο πολυαγαπημένε μας πατέρα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να σε έχει μαζί με τους αγίους Του και μετά των δικαίων.