Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολή μας. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.Ανδρέα.

Οι καμπάνες του Ιερού Ναού ήχησαν στις 7:00 το πρωί και πολλοί πιστοί προσήλθαν για να ακούσουν το «Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας» και να κοινωνίσουν των αχράντων μυστηρίων.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη με κατάνυξη από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Πηγιάκη, το εόρτιο και ελπιδοφόρο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας, που πηγάζει από την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου μας.

Τέλος ο Σεβ. κ. Ανδρέας  στο κήρυγμα του, ανέλυσε τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, ομόνοια και προκοπή.

Τον Σεβ. κ. Ανδρέα κύκλωσαν στο Ιερό Θυσιαστήριο, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Πηγιάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ανδρέας Δημητρίου και ο Διάκονος Σταύρος Φανουράκης, ενώ μεταξύ άλλων έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης.