Παροχή οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του κορωνοιου από τους κληρικούς της Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Πρακτικό Αποφάσεως 1ο/2020

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. ΑΝΔΡΕΑ, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κορνήλιο Αθανασάκη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Πέτρο Ψυλλάκη, συναντήθηκε εκτάκτως, σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 15:00 στο Αρκαλοχώρι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου «Ο Απόστολος Τίτος», αποτελούμενο από τους:
Α) Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιερόθεο Χιώτη, Πρόεδρο,
Β) Πρωτοπρ. κ. Σπυρίδωνα Φουαράκη, Αντιπρόεδρο,
Γ) Πρωτοπρ. κ. Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, Ταμία,
Δ) Πρωτοπρ. κ. Ελευθέριο Σκουλά Γραμματέα,
Ε) Πρωτοπρ. κ. Πολυχρόνη Μπριντάκη,
ΣΤ) Οικον. κ. Νικήτα Καπελλάκη και
Ζ) Οικον. κ. Εμμανουήλ Ραπτάκη Μέλη.
Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο αίθριο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αρκαλοχώρι, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης και τηρουμένης της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ των μελών.
Κατά τη συνεδρία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της πανδημίας του ιού Covid-19 που πλήττει τη χώρα και την παγκόσμια κοινότητα στο σύνολό της, καθώς και τον τρόπο οικονομικής ενίσχυσης του ειδικού λογαριασμού του κράτους για τον ιό Covid-19 καθώς και της ειδικής μονάδας του ΠΑ.Γ.Ν.Η. (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α συναποφάσισαν τα παρακάτω.
α) Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας να καταβάλλει ολόκληρο τον μισθό ενός μηνός υπέρ του ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
β) Έκαστος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως να καταβάλλει από τον μισθό του, κατά βούληση το ποσό που επιθυμεί, με ελάχιστο το ποσό των τριάντα (30) ευρώ στο ως άνω ταμείο.
γ) Να δοθεί το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ εκ του ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του ταμείου του Ιερού Συνδέσμου στην μονάδα του κορωνοϊού του ΠΑ.Γ.Ν.Η
δ) Όποιος Κληρικός επιθυμεί να παράσχει εθελοντική εργασία στα υγειονομικά κέντρα, να επικοινωνήσει με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κορνήλιο Αθανασάκη για περαιτέρω οδηγίες.
ε) Να δημοσιευθεί το παρόν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται: