Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου, Βιάννου χορηγεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης στην 7η ΥΠΕ

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Πατήρ Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Αντιπρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατήρ Σπυρίδων Φουκαράκης, και ο Πατήρ Ελευθέριος Σκουλάς, Γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.
Οι Πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης μετέφεραν στη Διοικήτρια τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα ενημερώνοντας την παράλληλα για τις αποφάσεις από τη σύσκεψη της Ιεράς Μητροπόλεως και αφορούν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αλλά και εκείνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού Covid 19.
Στο πλαίσιο αυτό οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα συνεισφέρουν κατά βούληση μέρος του μισθού τους.
Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε στην κα Μπορμπουδάκη, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου θα παρέχει ως ευγενική χορηγία στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για τα νοσοκομεία ευθύνης της, μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, δηλώνοντας επίσης τη διαθεση των κληρικών για εθελοντική εργασία σε υγειονομικές δομές, σε όποιο τομέα κριθεί απαραίτητο.
Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη σημαντική δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας και της Κρήτης με εξοπλισμό, επισημαίνοντας τη διαχρονική συμβολή της Εκκλησιας στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

 

 

πηγή: Νέα Κρήτη