Απόδοση της Εορτής του Πάσχα στην Ιερά μας Μητρόπολη

 

Επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα τελέσθηκε στις 26η Μαΐου το εσπέρας η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Των Ιερών Ακολουθιών της τελευταίας ημέρας της Πασχαλίου περιόδου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Καλογεράκη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου με καταγωγή από το Αρκαλοχώρι, του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φουκαράκη, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Αναπλ. Γενικού Αρχιερατικού της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και των Διακόνων Σεραφείμ Βιολάκη και Σταύρου Φανουράκη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στα χαρμόσυνα μηνύματα της Αναστάσεως και ευχήθηκε καταλλήλως, ψάλλοντας για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη.

Πριν την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προηγήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αρκαλοχωρίου ενώ στην κεντρική πλατεία οι Ενορίες του Μητροπολιτικού Ναού και του Καθεδρικού Ναού συναντήθηκαν και τελέσθηκε δέηση από τον Σεβασμιώτατο. Στο τέλος της λιτανείας οι πίστοι πέρασαν κάτω από την εικόνα της Αναστάσεως η οποία ήταν τοποθετημένη στην κεντρική είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού.

Παρόντες στην αναστάσιμη ακολουθία ήταν ο Δήμαρχος Μινώα κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης και  κα Όλγα Δραμουντάνη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδος κ. Ηρακλής Κριθινάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου κα Νίκη Μουράτη – Σολάκη.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης