Τελευταία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας μετέβη στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα καλυφθεί λόγω της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Ευμένιος Καμπουράκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο Διάκονος Σεραφείμ Βιολάκης.
Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρεωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλιανός Βλαστός και ο Οικονόμος Εμμανουήλ Βλαστός.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας   Οσιοπαρθενομάρτυρος και θαυματουργής Παρασκευής αλλά και στο γεγονός ότι τελέστηκε για τελευταία φορά Θεία Λειτουργία στο συγκεκριμένο Ναό, ο οποίος θα οικοδομηθεί σε άλλο χώρο. Αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και το εκκλησίασμα που προσήλθε  στην ακολουθία ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

 

φωτογραφίες: Νίκος Σωμαράκης