Τεσσαρακονθήμερο Πολυαρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Θεοχάρη Λιονάκη, κατά σάρκα πατρός του Θεοφιλ. Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του επιχωρίου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Προ της απολύσεως τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοχάρη Λιονάκη, κατά σάρκα πατρός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Δαμασκηνού.

Πλήθος Κληρικών έλαβαν επίσης μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες, Ηγούμενοι και Ηγουμένες.

Την Αυτού Εξοχότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λία Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλειος Διγαλάκης, η Βουλετής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κων/νος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γεώργιος Μπέας και ο Υποδιοικητής Εμμανουήλ Μπολώτης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι  Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της 115 Π.Μ. και του Πεδίου Βολής Κρήτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γνωστός Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου,  τοπικοί άρχοντες και φορείς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συγγενείς.

Το Θείο Λόγο κήρυξε μετά το πέρας της αναγνώσεως του Αγίου Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ακολουθεί ο σύντομος λόγος του Σεβ. κ. Ανδρέα

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου