Πανήγυρη Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος.  

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ενώ συμπροσευόμενος παρέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, τον Πανοσ. Αρχιμ. Ευμένιο Καμπουράκη, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μιχαήλ Κανιαδάκη, τους Πρωτοπρεσβυτέρους κ. Σπυρίδωνα Φουκαράκη, Αναπλ. Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, κ. Δημήτριο Καλαϊτζάκη, κ. Δημήτριο Καπελλάκη, κ. Κωνσταντίνο Ψυλλάκη, κ. Γεώργιο Γιακουμάκη, τους Οικονόμους κ.Νικήτα Καπελλάκη και κ. Νικόλαο Βαρελά, εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκονο Κωνσταντίνο Αρμενάκη.    

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό της σταθερότητας της πίστεως το οποίο κατείχε η Αγία Κυριακή και προέτρεψε όλους μας να μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας όπως η Αγία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ‘’Κυριακοί’’ στη ζωή μας, δηλώνοντας ότι ανήκουμε στον Κύριο μας και όπως η Αγία κρατά στην Ιερά Εικόνα της το Σταυρό στο χέρι, έτσι και εμείς θα πρέπει να κρατάμε τον Σταυρό για να πάμε, όπως τόνισε, όχι μπροστά αλλά ψηλά, για να συναντήσουμε τον Κύριο μας. Περαίνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τη δυνατότητα να παραβρεθεί στην Κασταμονίτσα και να τελέσει τον εόρτιο Εσπερινό της Αγίας Κυριακής και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Αγίας στην ζωή όλων μας.

Το λόγο έλαβε έπειτα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. κ. Ευγένιο για την παρουσία του αλλά και για τον θεάρεστο λόγο που απήυθυνε στο Εκκλησίασμα, ευχόμενος παράλληλα σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής σε όλο χωριό, με την συμμετοχή πλήθους πιστών ενώ στο τέλος της περιφοράς τελέστηκε τρισάγιο έμπροσθεν του Ναού για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη, πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πρώην εφημερίου της Ενορίας Κασταμονίτσας.