Παραμονή της εορτής του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος

Με την προσήκουσα ιερότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.
Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιεροθέου Χιώτη, των Πρωτοπρεσβυτέρων Σταύρου Στρατάκη, Γεωργίου Μαραυγάκη, Αδαμάντιου Παντερμαράκη, Αντωνίου Πατρικίου, Σπυρίδωνος Φουκαράκη, αναπλ. Γενικού Αρχιερατ. Επιτρόπου, Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, εφημερίου της Ενορίας,  του Πρεσβυτέρου Εμμανουήλ Καλομοίρη και του Διακόνου Σεραφείμ Βιολάκη.  
Τη διακονία του Θείου λόγου ανάλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πατρικίου, ο οποίος ομίλησε προς τους παρισταμένους περί της Δυνάμεως και των μηνυμάτων του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε ανθρώπου.
Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο για τον πνευματοφόρο λόγο του και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα.  
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης και ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης.


φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης