Θεμελίωση κλίτους της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στο Μοναστηράκι Μονοφατσίου

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, παραμονή της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας μετέβη στο Μοναστηράκι Μονοφατσίου, όπου χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου με τη συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων Μιχαήλ Μαρνέλλου, του Οικονόμου Νικήτα Καπελλάκη και του Διακόνου Σεραφείμ Βιολάκη ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης, εφημέριος της Ενορίας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό, τοποθέτησε τον πρώτο θεμέλιο λίθο και τοποθέτησε τη μαρμάρινη επιγραφή με τα στοιχεία που αφορούν στη θεμελίωση του κλίτους της Οσίας Ειρήνης Χυσοβαλάντου.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας αφού ομίλησε για τον βίο και το μαρτύριο του τιμωμένου και λαοφιλούς Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, επαίνεσε τον π. Κωνσταντίνο Καλογιαννάκη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας για την απόφαση τους να ανεγερθεί δεύτερος κλίτος στο Ναό του Αγίου Δημητρίου και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη, τους παρισταμένους πατέρες καθώς και τον πιστό λαό του Θεού.