Αγιασμός Σχολών Πολιτιστικού Πολυκέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Τον Αγιασμό του νέου διδακτικού έτους 2020-2021 για τις σχολές της Μητροπόλεώς μας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Αρκαλοχώρι, για τους διδασκάλους και μαθητές των Σχολών που λειτουργούν στην Ιερά Μητρόπολη (Βυζαντινής μουσικής, Αγιογραφίας, Πρακτικής Ψαλτικής, Παραδοσιακών Οργάνων, Κιθάρας, Παραδοσιακών Χορών, Ψηφιδωτού, θεατρικό εργαστήρι, ντεκουπάζ και Σχολής εκμάθησης πλεξίματος ψάθινης καρέκλας).

Μετά το πέρας του Αγιασμού το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των Σχολών και ευχήθηκε εγκαρδίως σε όλους κάθε καλό στη νέα χρονιά.

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου κα Νίκη Μουράτη – Σολάκη.

Να σημειώσουμε ότι οι σχολές κιθάρας και θεατρικού Εργαστηρίου λειτουργούν με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου.