Δοξολογία επί της Εθνικής Επετείου του 1940

Την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι, όπου τέλεσε την Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του έπους του 1940, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του τόπου. Τον καθιερωμένο πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η κα Φεβρωνία Καλουδάκη, Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Αρκαλοχωρίου.
Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Ανδρέας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της Πόλεως και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων ενώ δεν έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση λόγω των μέτρων προστασίας για τη διασποράς του κορωνοϊού.
Παρόντες στην Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου και κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ιφιγένεια Μπουτιέρου, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου κα Χρυσούλα Κεγκέρογλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο Διοιηκητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Ιπτάμενος Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Ζαμπουλάκης, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, Υπαστυνόμος Β’ κ. Ευάγγελος Σταυρακάκης και εκπροσώποι φορέων.