Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις Αγιές Παρασκιές

Την ημέρα της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό στις Αγιές Παρασκιές με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλοθέου Πηγιάκη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Αρχιερατ. Επιτρόπου της Α’ Αρχιερατ. Περιφέρειας, Πρωτοπρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Παναγιωτάκη, εφημερίου της Ενορίας και του Διακόνου Σεραφείμ Βιολάκη.

Ο Σεβασμιώτατος αφού κήρυξε το Θείο λόγο, ευλόγησε τον οίνον της καινούριας χρονιάς και εξέφρασε την χαρά του για την πανήγυρη, ευχαριστώντας εγκαρδίως  το εκκλησίασμα για την παρουσία του στην πανήγυρη.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώταος τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό στην Σάμο, Άρη και Κλαίρη,  στον Ιωάννη Μπουζιάνα, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. στο τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. και στον Αναστάσιο Τοψίδη, υπάλληλο γραμματείας του τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. που τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγαν από τη ζωή.


τα δύο παιδια από την Σάμο Άρης και Κλαίρη
Ιωάννης Μπουζιάνας
Αναστάσιος Τοψίδης