Η Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, αλλά και με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του ιού COVID – 19 εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.
Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη, υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φουκαράκη, Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Αναπλ. Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και του Διακόνου Σεραφείμ Βιολάκη.
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά και ο ενανθρωπήσας Θεός να χαρίζει ειρήνη και αγάπη στις καρδιές μας, τις οποίες θα πρέπει να ανοίξουμε για να γεννηθεί μέσα τους ο Χριστός μας.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλ. κ. Κύριλλος τέλεσε την ειδική δέηση για την προστασία από την λοιμική νόσο της πανδημίας του κορωνοϊού και ανέγνωσε την ειδική ευχή.