Η εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Καστελλίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος . Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελου Γιανναράκη, του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μαραυγάκη και του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη.
Η ακολουθία τελέσθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας, τα οποία οι πιστοί τήρησαν με καρτερικότητα και υπομονή.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας στο κήρυγμα του, ανέλυσε τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, ομόνοια και προκοπή.
Προ της απολύσεως αναγνώστηκε από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη, το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας.
Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε ειδική δέηση για την λοιμική νόσο του κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καστελλίου κα Μαρία Σκουλούδη.