Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου το πρωί τελέστηκε στο πανηγυρίζον αριστερό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως με τη συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Πέτρου Ψυλλάκη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πρεσβυτέρου Ιωάννη Καπελλάκη και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης.  

Στην ομιλία του ο π. Κορνήλιος αναφέρθηκε εκτενώς στα πρόσωπα των Τριών Ιεραρχών και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χριστιανικής παιδείας, στη διάδοση της χριστιανικής διδασκαλίας μέσα από τα σπουδαία συγγράματά τους και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέα στο εκκλησίασμα.

Να αναφέρουμε ότι τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα  της εορτής εκκλησιάσθηκαν αντιπροσωπείες Μαθητών καί  Διδασκάλων των Σχολείων της πόλεως του Αρκαλοχωρίου για να τιμήσουν τους Αγίους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.