Δοξολογία επί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι, Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με την παρουσία των πολιτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου, αλλά χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την μείωση της διασπορά του κορωνοϊού.
Τη Δοξολογία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου. Συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικος Αρχιερατικός, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης, ο Αρχιδιάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της πόλεως και η κατάθεση Στεφάνων .
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Μανώλης Σμυρνάκης και κα Όλγα Δραμουντάνη, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρου ,Υπαστυνόμος Β’ κ. Ευάγγελος Σταυρακάκης και εκπροσώποι φορέων.
Των Εορτασμών προηγήθηκε Θ. Λειτουργία, όπου έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης και ο Αρχιδιάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης. Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η συνοδική εγκύκλιος της Εκκλησίας της Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.