Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Κρασονικολάκη


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 εξεδήμησεν εις Κύριον ο συνταξιούχος ιερέας και πρώην εφημέριος της Ενορίας Άνω Καστελλιαννών, Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κρασονικολάκης σε ηλικία 90 ετών.
Την επομένη τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αοιδίμου Ιερέως, όπου προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως με τη συμμετοχή κληρικών της ευρύτερης περιοχής. Ο π. Κορνήλιος αφού εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, εκφράζοντας την κατ’ άνθρωπον θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Ιερέως της Τοπικής Εκκλησίας μετέφερε τις πατρικές ευχές και ειλικρινή συλλυπητήρια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα.
Ψήφισματα αναγνώστηκαν από την ενορία Άνω Καστελλιανών και από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Σύντομο Βιογραφικό:
Ο π. Μιχαήλ Κρασονικολάκης γεννήθηκε στα Άνω Καστελλιανά στις 17 Ιανουαρίου του 1931. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Άνω Καστελλιανών και στη συνέχεια στο γυμνάσιο σε Καστέλλι και Βιάννο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Χανίων στην Αγία Τριάδα.
Το 1956 παντρεύτηκε την Μαρία Κριτσωτάκη και απέκτησαν τρεις κόρες και ένα γιο. Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας στη Λαγούτα από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο το 1956 στη συνέχεια υπηρέτησε ως εφημέριος σε Λαγούτα και Βακιώτες για τρία χρόνια. Στη συνεχεία και για 40 έτη διακόνησε την Ενορία στα Άνω Καστελλιανά όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1999.
Διακρίθηκε για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο και επί των ημερών του ανήγειρε τον κεντρικό ναό του χωριού, τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1986.


Το ψήφισμα της Ενορίας: