Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Θραψανό Πεδιάδος

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σταύρο Στρατάκη, τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Τσικριτσάκη, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Καπελλάκη και τον διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. Ευγένιος Χατζηνικολάκης.
Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε την σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή κάθε Χριστιανού, καθώς και το λόγο για τον οποίο η Αγία μας Εκκλησία, ακριβώς στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλει τον Σταυρό του Σωτήρος Χριστού προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και να συνεχίσουν με ζήλο τον πνευματικό τους αγώνα, ώστε να εορτάσουν αξίως τα άχραντα πάθη Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την Αγία Του Ανάσταση.
Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τέλεσε την ειδική δέηση για την πανδημία από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού και ανέγνωσε την σχετική ευχή και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Ιωάννη Νιργιανάκη.

Αρκαλοχωρίου: Η άρση του Σταυρού, η Ανάσταση και το 1821.