Η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι


Η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι οι εκατοντάδες πιστοί, μικροί και μεγάλοι τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής προσήλθαν για να ακούσουν το “Χριστός Ανέστη” και να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Άγιο Φως, το οποίο νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέδωσε ψάλλοντας το “Δεύτε λάβετε Φως…”.
Κατά την διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέα από τον Υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκη. Στην Ακολουθία συμμετείχαν ακόμα ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.
Τέλος Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και τους έδωσε κόκκινα αυγά. Στην Τελετή της Αναστάσεως, μεταξύ άλλων παρέστη ο αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης.