Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Νικολάου Χαιρετάκη, στην Ποταμίδα Κισάμου

Την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαϊου 2021, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας μετέβη στην Ποταμίδα Κισάμου, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του επιχωρίου Ιεράρχη, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο  υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του μακαριστού Νικολάου Χαιρετάκη, ανιψιού του Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης κ. Ειρηναίου.  

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο «ειρήνη υμίν» που απηύθυνε ο Χριστός στους μαθητές Του και συνεχίζει να επευλογεί με την εν Χριστώ ειρήνη «την πάντα νουν υπερέχουσα» και εμάς τους σημερινούς μαθητές του 21ου αιώνα . Ομίλησε για την επίγεια και ουράνια μακαριότητα των μη ειδόντων και πιστευσάντων, καθώς και για το μακαριστό Νικόλαο ενώ συλλυπήθηκε τον Σεβ. Γέροντα Λάμπης κ. Ειρηναίο.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως  τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο για την αγάπη και την καλαίσθητη φιλοξενία του, ο οποίος με την σειρά του ανταπέδωσε, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα για την παρουσία του και τους  πνευματικούς λόγους οικοδομής.

Αργότερα μετέβησαν στο κοιμητήριο της Ενορίας, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του αειμνήστου Νικολάου Χαιρετάκη και στη συνέχεια στο Επισκοπείο, όπου παρατέθηκε από τον επιχώριο ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο, κατά την παράδοση, γεύμα εις μνήμη του μακαριστού αδελφού  Νικολάου. Ο Σεβ. Γέρων Λάμπης κ. Ειρηναίος, δεόντως ευχαρίστησε αμφότερους τους αρχιερείς.

ο αείμνηστος Νικόλαος Χαιρετάκης