Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά. 200 χρόνια από το 1821

Στην ιστορική Παναγία τη Θυμιανή στα Σφακιά, απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 στην Κρήτη, τελέστηκε σήμερα ο επίσημος εορτασμός για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου, Κυριακή το Τυφλού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγία της Θυμιανής συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στην θεραπεία ενός τυφλού ανθρώπου από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό καθώς και για την σημαντική εκδήλωση που γίνεται για τα 200 χρονια της επανάστασης, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.
Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες, μεταξύ αλλών, ήταν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης και Παύλος Πολάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και εκπρόσωποι του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στο τέλος της Εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα από τον Δήμο Σφακίων, ο οποίος ανακήρυξε σε επίτημο δημότη την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας προσέφερε συμβολικά δώρα στο Δήμαρχο κ. Μανούσο Χιωτάκη και στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.