Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό στον Αμιρά Επαρχίας Βιάννου

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο του Ομαλού στον Αμιρά Βιάννου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και με παρουσία κληρικών της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Βιάννου και συγκεκριμέμα των Πρωτοπρεσβυτέρων Στυλιανού Γεωργιανάκη και Κωνσταντίνου Ψαρολογάκη, του Οικονόμου Εμμανουήλ Ραπτάκη, εφημερίου της Ενορίας και του Διακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη ενώ το ψαλτήριο διακόνησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε για Αγία Τριάδα εστιάζοντας στο τρίτο Πρόσωπό και τις δωρεές του στους Αποστόλους κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.

Στην συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων για την Εθνική Αντίσταση στο χώρο του μνημείου από τον Σεβ. κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το παρών στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Βιάννου κ. Νικήτας Μελεσσανακης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ. Αριστομένης Συγγελάκης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Βιάννου.