Η πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι

Στις 20 Ιουλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Αναπλ. Γενικό Αρχιερατ. Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδωνα Φουκαράκης και το Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν εκ του ψαλτηρίου ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σταματάκης και ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.
Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς το φιλάγιο εκκλησίασμα ομίλησε για το πρόσωπο του Προφήτη Ηλία και αναφέρθηκε στον αποκαλυπτικό τρόπο ανέγερσης του ναού, περί το 1927.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο αείμνηστος Γεώργιος Χαραλαμπάκης, ο οποίος βρισκόταν στην εντατική σε νοσοκομείο της Αμερικής, είδε σε όραμα τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος του είπε ότι θα τον θεραπεύσει και μετά που θα επιστρέψει υγειής στην Κρητη, να ανέβει στο λόφο στο Αρκαλοχώρι, όπου να χτίσει το ερειπωμένο σπίτι του, όπως και έγινε.
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας παραλλήλισε την αποκαλυπτική περίπτωση του Γεωργίου Χαραλαμπάκη με την σημερινή κατάσταση, όπου υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν διαθέτουν επιστημονική γνώση και χωρίς να έχουν αποκαλυπτική εμπειρία, προτρέπουν τον κόσμο στο μη εμβολιασμό κατά της covid-19. Προέτρεψε δε τους πάντες να προσευχηθούν για τον πνευματικό αυτό πειρασμό και επεσήμανε ότι η αγκαλιά της Εκκλησίας είναι ανοιχτή για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Στο τέλος τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Γεωργίου Χαραλαμπάκη και ευχήθηκε ο εν πυρφόρω άρματι αναβάς εις τους ουρανούς Προφήτης Ηλίας να ευλογεί τη ζωή και τα έργα όλων.