Η οργή της Αγίας Παρασκευής, οι σεισμοί και η απάντηση του Μητροπολίτη

Στο κείμενο του Cretalive τοποθετήθηκε ο Ανδρέας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου Παντελεήμονα – Aκούστε το ηχητικό απόσπασμα

Έγραφε τις προηγούμενες ημέρες ο συνεργάτης του Cretalive Κ.Μπογδανίδης ένα άρθρο: “Η Αγία Παρασκευή, οι σεισμοί και η πραγματική της οργή” το οποίο διαβάστηκε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Σε ένα σημείο ανέφερε:

“Κι ενώ είσαι έτοιμος να…αγανακτήσεις με αυτή την «εξήγηση» που παραβιάζει τους νόμους της φυσικής και την στατική επάρκεια της λογικής έρχεται το επόμενο χτύπημα και σε κάνει να…παραδοθείς. Πείραξαν, λέει το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κι αυτή έχει εξοργιστεί με τους ανθρώπους. Το είπε ένας, το έγραψε ο άλλος και σε λίγο θα μας φέρουν και…αποδείξεις! Λες και η Αγία Παρασκευή δεν έχει άλλη δουλειά και…στέλνει μήνυμα του Εγκέλαδου να κουνήσει τη γη γύρω από τα Ρουσοχώρια! Λες κι έβαλε η αγία τον υποχθόνιο βοηθό της να τιμωρήσει τη… Μουσούτα και τις Πουλιές, να κάνει επίδειξη δύναμης στη Βουτουφού!

Και για να το δω από την σκοπιά των πραγματικών πιστών, αφήνοντας στην άκρη τον προφανή παραλογισμό, έχουμε να κάνουμε και με την πιο…αντιχριστιανική αντίληψη που θέλει τους αγίους να είναι…τιμωροί, γεμάτοι κακίες και μίση, να εκδικούνται το ποίμνιό τους…”!

Τις σκέψεις αυτές σχολίασε και ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Βιάννου και Καστελίου κ.Ανδρέας στη διάρκεια της λειτουργίας του Εσπερινού στον Άγιο Παντελεήμονα στον Τσούτσουρο. Η απάντηση του μητροπολίτη ήταν καθαρά από θεολογική σκοπιά αλλά έχει ενδιαφέρον.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Πηγή: Cretalive.gr