Η Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ιωσήφ αναφερόμενος στη παρουσία της Τριαδικής Θεότητας εις το Θαβώρ και στην ανάγκη του φωτισμού μας από το Θεϊκό φως και όχι από τα κοσμικά φώτα του κόσμου τούτου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού ενώ τέλος τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων.
Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν επίσης μέρος, ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εμμανουήλ Μαθιουδάκης, κληρικός της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και οι διάκονοι Ευγένιος Γεωργαντάκης και Κωνσταντίνος Αρμενάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος, Προϊστάμενος του Ναού.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Νικόλαος Ηγουμενίδης, ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο τέως Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου κ. Ευάγγελος Σταυρακάκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ. (μέρος α’)Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και εν συνεχεία τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Ιωσήφ, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα σχετικά με το γεγονός της Μεταμορφώσεως ενώ στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Προικοννήσου για την αποδοχή της πρόσκλησης και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τις ζωές όλων μας.
Στην Θεία λειτουργία πήραν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιος Αθανασάκης, Πρωτοσύγκελος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Ψυλλάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ΄ημάς Μητροπόλεως και οι διάκονοι Ευγένιος Γεωργαντάκης και Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πάγκαλος.

Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ. (μέρος β’)


Από τον Εσπερινό:

Από την Θεία Λειτουργία: