Η Πανήγυρη του Αγίου Τίτου στα Καλύβια Μονοφατσίου και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε την Τετάρτη  25 Αυγούστου, η Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό στα Καλύβια Μονοφατσίου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιο Ζαχαράκη, τον Οικονόμο Εμμανουήλ Σταυρακάκη, Αρχιερατ. Επίτροπο της Γ’ Αρχιερατ. Περιφέρειας και εφημέριο της Ενορίας, τον Πρεσβύτερο Μιχαήλ Παπαιωάννου και τον Διάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη. Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γερακιανάκης και ο κ. Ιωάννης Καρτσάκης. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Σταυρουλάκης, και οι Οικονόμοι Εμμανουήλ Βλαστός και Μιχαήλ Καρακωνσταντάκης.

Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο και στην πνευματική παρακαταθήκη που άφησε στο νησί μας ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα και ιδιατέρως στους εορτάζοντες.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του Ναού π. Eμμανουήλ Σταυρακάκη, ευχόμενος καλή δύναμη στη διακονία του αμπελώνα του Κυρίου.

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης