Εκδημία Αικατερίνης Δουβάκη.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας έχοντος την κανονική άδεια του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία στην Ενορία του Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου της μακαριστής Αικατερίνης Δουβάκη, μητρός του π. Μελίτωνα, ο οποίος είναι μοναχός στο Άγιον Όρος και του π. Στυλιανού Δουβάκη, κληρικού της Ι.Α. Κρήτης και εφημερίου της Ενορίας Αγίου Εφραίμ Φιλοθέης.
Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α. Κρήτης, ο εφημέριος της Ενορίας π. Νικόλαος Κριτσωτάκης και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το μυστήριο του θανάτου εξαίροντας παράλληλα τη ζωή του εκλιπόντος και ευχήθηκε την εξ’ ύψους παρηγορία στους οικείους του.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευγενίου Καρατζά

«Η αείμνηστος Αικατερίνη σύζυγος του Γεωργίου Δουβάκη ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας.
Άνθρωπος με βαθιά πίστη στον Θεό.
Άνθρωπος της Αγάπης της προσευχής της ταπείνωσης της προσφοράς της ανεξικακίας πάντοτε με τον καλό λόγο.
Προσέφερε 2 από τα 4 παιδιά της στην εκκλησία.Ιδιαίτερο του χαρακτήρος της ήταν η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη που έκανε αθόρυβα και ταπεινά.
Διακόνησε με αυταπάρνηση πολλούς συνανθρώπους μας χωρίς κανείς ποτέ να το μάθει εφαρμόζοντας τον Ευαγγελικό λόγο
“μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου”. (Ματθ. στ’, 3).
Ήταν πάντοτε πρόθυμη και προσέφερε Αβραμιαία φιλοξενία σε όποιον επισκεπτόταν την οικεία τους,ακόμα κι όταν ξεπροβόδιζαν κάποιον επισκέπτη με τον καλό της σύζυγο Γεώργιο μαζί με τις ευχές φρόντιζε να φύγει όχι μόνο με την καρδιά γεμάτη αλλά και με τα χέρια.
Έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τον Αγ. Γεώργιο τον Αγ. Μύρωνα τους νεοφανείς μάρτυρες της Λέσβου τον Αγ. Ραφαήλ τους συν αυτώ και αγαθή συγκυρία ο Κύριος της ζωής και του θανάτου την κάλεσε κοντά του κατά την ημέρα που στον Αγ. Όρος εόρταζαν οι πατέρες την Κοίμηση και την εις τους ουρανούς μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου απαλλάσσοντας την από την σύντομη δοκιμασία του κορωνοιου και αποδίδοντας της τον ουράνιο στέφανο. Καλή μας αδελφή Αικατερίνη πάντοτε στα χείλη πρόφερες ευχές στην Υπεραγία Θεοτόκο,όπως η Παναγία να σας φυλάει,να σας ευλογεί,να σας αγιάζει,να σας χαριτώνει,να είναι πάντοτε μαζί σας,να σας προστατεύει και να σας καθοδηγεί.Και τώρα εμείς την παρακαλούμε και προσευχόμαστε να οδηγήσει την αγία σου ψυχή ενώπιον του δικαιοκρίτου Θεού και να σε κατατάξει μετά των Αγίων και των δικαίων και να χαρίζει την εξ ύψους παρηγοριά στον καλό σου σύζυγο στα παιδιά και τα εγγόνια σου αλλά και στους συγγενείς σου.
Υποσχόμαστε δε πως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ και θα μνημονεύουμε με Αγάπη και σεβασμό του ονόματος τους σε κάθε ευχαριστιακή σύναξη.
Ας είναι ευτυχισμένη η οδός που πορεύεσαι και η μνήμη σου να παραμένει αιώνια.»