Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Θραψανό Πεδιάδος

Mε την πρέπουσα ιερά κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο Εσπερινός της εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στο Θραψανό Πεδιάδος, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανδρέου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στη δύναμη και τα μηνύματα του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε χριστιανού ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Στο εσπερινό συμμετείχαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Σταύρος Στρατάκης, Σπυρίδωνας Φουκαράκης, αναπλ. Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος και Εμμανουήλ Τσικριτσάκης, εφημέριος της Ενορίας, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Καλομοίρης και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης. Συμπροσευχόμενος εκ του ψαλτηρίου παρέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. Ευγένιος Χατζηνικολάκης.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ιφιγένεια Μπουτιέρου και οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης, κα Όλγα Δραμουντάνη και ο κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης.