Χειροτονία Πρεσβυτέρου και Διακόνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνηλίου Αθανασάκη, Πρωτοσυγκέλλου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Γιανναράκη, των Πρωτοπρεσβυτέρων Εμμανουήλ Δουκιαντζάκη, Δημητρίου Πάγκαλου και Δημήτριου Σέγγου, του Πρεσβυτέρου Μιχαήλ Αναστασάκη και του διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροτονία εις πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Αρμενάκη και την χειροτονία εις διάκονον του π. Πέτρου Αράπογλου.
Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε λόγους πατρικούς στους δύο κληρικούς, τόνισε την αξία και το μέγεθος της Ιερωσύνης και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τους χαρίσει πλούσια τη χάρη Του και να τους αναδείξει άξιους εργάτες στον αμπελώνα της Εκκλησίας.
Στην ακολουθία συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης και Ιερόθεος Χιώτης,ο π. Γεώργιος Χατζάκης και π. Νικόλαος Παπαδάκης καθώς και ο προϊστάμενος του Ναού και Αναπλ. Αρχιερατ. Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης και ο εφημέριος του Ναού Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σταματάκης με την χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού.